29 жовтня 2023, 10:53, Харчова безпека

Продовольство необхідно захистити від впливу війни – Юлія Свириденко

Глобальна продовольча безпека і подолання голоду мають стати пріоритетами для світу, а відповідну сферу необхідно захистити від впливу конфліктів і криз. Про це повідомила міністр економіки України, перший віцепрем'єр, Юлія Свириденко, пише Інтерфакс-Україна.

Міністр підкреслила, що повномасштабна війна рф проти України негативно впливає на доступність продовольства. За її словами, після початку повномасштабної війни кількість людей, які стикнулися з проблемою нестачі їжі збільшилась з 221 до 324 млн.

Юлія Свириденко підкреслила, що навіть країни, які не імпортують продовольство з України відчувають вплив війни, оскільки кількість продовольства на ринку зменшується, а ціни підвищуються. Міністр додала, що навіть в умовах війни Україна залишається гарантом глобальної продовольчої безпеки.

Результати, яких ми хочемо досягти — судноплавство в Чорному морі має стати безпечним і забезпеченим відповідним захистом, морські шляхи — розмінованими. Загальна транспортна спроможність України та сусідніх країн має відображати обсяг сільськогосподарських товарів, що транспортуються з України та регіону до держав-нетто-імпортерів. Країни-нетто-імпортери повинні мати доступ до продуктів харчування через систему довгострокових контрактів», – зазначила Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.comТарас Висоцький розповів про скорочення посівів озимих і результати зернового коридору. Також новий зерновий коридор дозволив Україні експортувати 1,5 млн т агропродукції

в