25 жовтня 2023, 08:30, Торгівля

Допомога на $380 млн: корпорація DFC підтримує український бізнес і фермерів

Американська корпорація DFC, яка займається фінансуванням міжнародного розвитку схвалила нові проєкти в Україні, які стосуються серед іншого агросектору, на $380 млн. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Зазначені проєкти націлені на підтримку міжнародної торгівлі, системи охорони здоров’я, малого бізнесу та продовольчої безпеки. Серед іншого $250 млн корпорація виділила на підтримку українських виробників зерна та птахівників.

$60 млн DFC планує вкласти в реалізацію двох угод з банками України для підтримки середнього та малого бізнесу через полегшення доступу підприємців до фінансування. $50 млн планують витратити на Глобальну програму фінансування торгівлі IFC, яка розширяє доступ банків України до міжнародної торгівлі.

$25 млн спрямують у некомерційний центр, який займається протезуванням та реабілітацією людей, поранених на війні.

Співробітництво українських компаній та банків з Американською корпорацією з фінансування міжнародного розвитку (DFC), з однієї сторони, підвищує стійкість економіки України, а з іншої – надсилає потужний сигнал інвесторам зі всього світу про те, що навіть під час війни не треба боятись інвестувати в Україну» – зазначила перший віце-прем’єр-міністр, міністр економіки України Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, аграрні міністри Євросоюзу готові допомогти Україні експортувати зерно. Також транзит українського зерна через польський порт Колобжег відновили

в