19 жовтня 2023, 16:50, Держпідтримка

Швейцарія видає 88 млн грн на підтримку українських фермерів

Швейцарія виділила допомогу у 88 млн грн для підтримки фермерів, які займаються виробництвом молока в семи областях України. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Перелік областей виглядає так: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Одеська та Херсонська. Раніше Швейцарія вже надала допомогу на виробництво молока 296 господарствам з Харківської, Сумської, Київської та Чернігівської областей.

Основний акцент у цьому проєкті Швейцарія робить на гігієні молочних виробництв, тому фермери зможуть отримати: засоби для дезінфекції доїльного обладнання, а також післядоїльної обробки вимені, рукавички, серветки, реактиви для виявлення маститів, дезінфектанти.

Для отримання допомоги, необхідно заповнити форму за посиланням до 31 жовтня.

Метою проєкту є забезпечення безпеки через покращення доступу для населення України до якісних та безпечних молочних продуктів. Буде надано короткострокову підтримку у збереженні виробничого потенціалу молочного сектора в областях, що постраждали від бойових дій з початку повномасштабного вторгнення, опинилися в зоні катастрофи внаслідок руйнування греблі Каховської ГЕС та масштабного мінування угідь», – зазначили в Мінагро.

Як писав AgroPolit.com, українські сири можуть зникнути з продажу. Також в Нацбанку повідомили про новий рекорд врожайності .

в