20 жовтня 2023, 08:30, Держпідтримка

Держава видала аграріям 0,3 млрд грн на корів та 1,3 млрд – на землю

За останній рік загальної державної допомоги на землю аграріям идали 1,3 млрд. грн, а на підтримку фермерів, які розводять корів – 0,3 млрд. грн. Про це повідомляє Опендатабот.

Загальний об’єм річної допомоги склав 1,6 млрд, яку розподілили між трьома тисячами українських аграріїв. Кошти надали 2763 сільгоспвиробникам, які займаються вирощуванням рослин, та 275 фермерам, які розводять корів.

Слід зазначити, що для отримання фінансової допомоги від держави, аграрії мають подати заявку до Державного аграрного реєстру. Його запустили представники Міністерства аграрної політики за сприяння Євросоюзу у 2022 році. Головними задачами реєстру є розподіл грантів, які надають фермерам міжнародні партнери, а також видача різних видів державної підтримки фермерам з бюджету України.

Найбільше допомоги на рослинництво отримали фермерські господарства — їх було 2597. Також держава виплатила гроші 287 товариствам з обмеженою відповідальністю, 124 приватним підприємствам, 23 кооперативам тощо. Допомогу на вирощування рослин та розведення корів через війну не отримав жоден аграрій з Херсонщини, Харківщини, Донеччини, Луганщини, а також автономної республіки Крим», – сказано в дослідженні «Опендатабот».

Як писав AgroPolit.com, фермери трьох областей отримали найбільшу допомогу від держави. Також США хочуть вкласти в українську логістику $700 млн.

в