17 жовтня 2023, 11:05, Інвестиції

Порти, пропускні пункти, залізниця: США хочуть вкласти в українську логістику $700 млн

Сполучені Штати планують виділити близько $700 млн на проєкти з модернізації українських портів, пунктів пропуску та залізниці. Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Надання відповідної допомоги український міністр обговорив зі спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Прітцкер під час її першого візиту в Україну.

Олександр Кубраков підкреслив, що приватний капітал потребує впевненості, а також ясності щодо реформ та строків їх втілення, щоб інвестори могли вкладати гроші в Україну.

Модернізацію українських пунктів пропуску, портів та залізниці визначили першою довгостроковою ціллю у відновленні країни. Представниця США впевнена, що реалізація відповідних проєктів має покращити логістику, а також збільшити експортну спроможність України.

Серед пріоритетних напрямків також назвали розвиток агросектору та розмінування. Партнери погодились, що ці сфери треба підготувати до приватних інвестицій. Для реалізації конкретних проєктів вже створили Спільну робочу групу.

Радий особисто вітати в Україні Пенні Прітцкер у її перший візит до України  у статусі Спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України», – зазначив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, за кілька місяців окупанти знищили 300 тис. т зерна в Україні. Також Україна дуже зацікавлена у транзиті зерна через Молдову, Румунію та Польщу.

в