17 жовтня 2023, 09:53, Земля

1,6 млн га ймовірно замінованих сільгоспземель потребують обстеження — Андрій Демʼянович

1,6 млн га сільськогосподарських земель за підрахунками компанії Feodal потребують обстеження на характер вибухонебезпечних предметів (проведення НТО — першого етапу розмінування). Про це повідомив засновник Feodal Андрій Демʼянович.

Спеціалісти компанії Feodal змогли оцифрувати десятки тисяч полів і зібрати їх в одній системі. Мова йде, як про поля в межах звільнених, так і окупованих після початку повномасштабної війни територій.

Важливість оцифрування полів — це питання ефективності планування щодо проведення НТО та пріоритизації територій, які спеціалісти Feodal надають в їх системі для операторів протимінної діяльності, а також загалом чітке розуміння площі небезпечних територій.

В компанії підкреслили, що коли говорять про ймовірно заміновані території, це не щільно устелені мінами землі. Їх може бути багато на одному полі, а на іншому жодного доказу наявності вибухонебезпечних предметів, але всі території потребують обстеження законним шляхом.

Ми хочемо пояснити заявлені і підняті на обговорення 174 тис. кв. км. Ця цифра жахає багатьох, але треба розуміти, що це загальне значення, від якого потрібно відмінусувати населені пункти, ліси, річки, болота, різні зони і об'єкти, а також зони де росіяни не наслідили», — зазначив Андрій Демʼянович.

Як писав AgroPolit.com, в Україні громади можуть збільшити земельні прибутки, виконавши 4 кроки. Також експерт розповів, як супутникові знімки допомагають оптимізувати норми добрив

в