14 жовтня 2023, 13:07, Держпідтримка

Держава планує активно вкладати гроші у переробну промисловість

В українському виробництві хочуть зробити ставку на розвиток переробної промисловості, оскільки від неї залежить виживання економіки. Про це заявила міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє «Дзеркало тижня».

Міністр економіки зазначила, що державний пріоритет у вигляді переробної промисловості вже знайшов своє відображення у проекті держбюджету на 2024 рік. Серед іншого держава планує підтримувати грошима програму доступних кредитів 5 – 7 – 9, індустріальні парки, проекти з великими інвестиціями, виробництва сільгосптехніки, машинобудування, іпотеку та переробні підприємства.

Слід зазначити, що свою заяву Юлія Свириденко зробила в рамках дев’ятого Київського міжнародного економічного форуму. Мова йде про щорічну подію, яка дозволяє об’єднати представників бізнесу, влади та суспільства.

10% частки переробки у ВВП — не той показник, яким ми можемо бути задоволені. Ми хочемо рухатись до показника 20-25%. Підтримка переробної промисловості — питання виживання для української економіки. Порти заблоковані і це вимагає зменшити залежність від ринкової конʼюнктури на сировину, щоб експортувати продукцію, яка фізично займає менший обсяг, але дає більше доданої вартості», – сказала Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, аграрії в Україні вже використовують 120 тис. га розмінованих земель. Також Україна почала експортувати агропродукцію через порти Хорватії.

в