6 жовтня 2023, 11:00, Торгівля

Призупинення скарги в СОТ: у Польщі розкритикували українську позицію

Польська сторона не розуміє, що Україна має на увазі під призупиненням скарги в Світову організацію торгівлі і вимагає відкликати позов. Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, пише РАР.

Польський міністр таким чином відреагував на відповідну інформацію у ЗМІ. Він підкреслив, що відкликання скарги України до Світової організації торгівлі – це передумова для покращення відносин Варшави та Києва.

Слід зазначити, що напередодні заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка повідомив, що українська сторона «поставила на паузу» скарги до Світової організації торгівлі на Словаччину, Угорщину та Польщу, оскільки намагається знайти компромісне рішення.

Торговий представник, описуючи ситуацію з Польщею, підкреслив, що сподівається на повернення до двосторонніх переговорів після виборів. Тарас Качка додав, що немає системних проблем, які б заважали вирішенню питання. Нагадаємо, що Польща відмовилась скасовувати обмеження на український агроекспорт.

Ми вимагаємо, щоб скарга була відкликана, тому що вона безпідставна і абсурдна. Як може український уряд скаржитися польському уряду на те, що польський уряд допомагає польському фермеру. Це великий абсурд», – сказав Роберт Телус.

Як писав AgroPolit.comПольща пообіцяла не перевіряти українську агропродукцію, що йде до литовських портів. Також у Польщі звинувачують правлячу партію у співпраці з імпортерами зерна.

в