4 жовтня 2023, 12:10, Логістика/Техніка

Україна дуже зацікавлена у транзиті зерна через Молдову, Румунію та Польщу – Олександр Кубраков

Найбільш перспективними для розбудови транспортної інфраструктури і транзиту агропродукції Україна вбачає напрямки Молдови, Румунії та Польщі. Про це заявив віцепрем'єр-міністр з відновлення, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, пише Економічна Правда.

За його словами, сьогодні в уряді працюють над логістичними та транзитними проєктами з Молдовою і Румунією. Олександр Кубраков підкреслив, що зазначені країни не дивляться на Україну, як на конкурента, однак вони побачили хороші комерційні перспективи від транзиту вітчизняної продукції.

Урядовець додав, що румунська сторона зараз чекає надходження коштів від Європейської комісії, які дозволять розбудовувати інфраструктуру на своїй території. Він підкреслив, що хоча шлях для України є дорожчим, він перспективний, оскільки в ньому також зацікавлені Румунія та Молдова.

Молдова і Румунія відчули що вони можуть заробляти на транзиті, для них це є додатковий заробіток і ми їм не конкуренти. Можливо зробити великі інфраструктурні проєкти фактично за лічені дні. Хочу подякувати Міхалу Дворчику, минулого року він був Міністром Кабінету Міністрів, ми разом змогли розширити пункт пропуску Краківець-Корчова, прискорити рух на Ягодині», – зазначив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, тимчасовий коридор дає менше агроекспорту ніж зернова угода, але Україна не буде співпрацювати з рф. Також Україна використовує всі три глибоководні порти для експорту зерна.

в