6 вересня 2023, 09:53, Торгівля

За час роботи Митного безвізу оформили 19 тис. транзитних декларацій

За час дії митного безвізу України з Євросоюзом, встигли оформити більше 19 тисяч транзитних декларацій. Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

З України всього за 11 місяців було здійснено 15 725 переміщень. У серпні цього року в країнах, що приєдналися до Конвенції про процедуру спільного транзиту завершилося 3362 розпочатих в Україні переміщення.

За час міжнародного застосування NCTS товари по 3430 деклараціях спільного транзиту успішно доставили на митниці призначення, що знаходяться на території України. За серпень 2023 року таких декларацій нарахували 777. На кінець серпня цього року підприємствам надали 72 авторизації для застосування транзитних спрощень. Більше 30 заяв, що надійшли від підприємств, зараз перебувають на розгляді.

Слід зазначити, що «Митним безвізом» називають прискорене переміщення товарів у межах країн Європейського регіону, зменшення бюрократії на митниці, зменшення можливостей для зловживань, застосування обміну інформацією з сусідніми митницями в реальному часі. Зараз цей напрямок експерти називають одним із ключових у розбудові зручної митниці в Україні.

За 11 місяців «митного безвізу» оформлено більше 19 тис. транзитних декларацій у системі NCTS (New Computerized Transit System)», — зазначили в Міністерстві фінансів.

Як писав Тарас Качка розповів про експортні цілі України. Також Україна домовилась з Норвегією про транспортний безвіз.

в