4 грудня 2023, 12:10, Фінанси

Стало відомо, коли буде публічною інформація про власників компаній, що працюють в Україні

В Україні через заходи безпеки доступ до Єдиного реєстру декларацій можна буде отримати після 10 грудня поточного року, а без цього реєстру неможливо встановити власників компаній, які працюють на українському ринку. Про це повідомили в Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК).

Кампанія з декларування осіб за 2021 – 2022 роки буде тривати до 31 січня наступного року.

До 31 січня наступного року відповідні особи повинні подати:

  • щорічні декларації за 2021 – 2022 роки;
  • декларацію щодо звільнення за 2022 – 2023 роки;
  • декларацію, як кандидат на посаду від 2021 і 2022 років.

Публічні службовці також мають подати декларації за цей рік. Слід зазначити, що Закон про відновлення декларування набрав чинності 12 жовтня поточного року.

Якщо у декларанта існує обов’язок подати декларацію кандидата на посаду та щорічну декларацію, то у випадку подання першою щорічної декларації, декларація кандидата на посаду за цей період не подається. Це може стосуватись кандидатських декларацій за 2021-2022 роки, але точно не стосуватиметься таких декларацій за 2023 рік. Журналісти та активісти отримають доступ до даних посадовців та зможуть допомогти правоохоронним органам та НАЗК швидше виявити тих осіб, які незаконно збагатилися під час війни», – зазначили в НАЗК.

Як писав AgroPolit.com, в ЄС дали оцінку роботі України по відновленню агроекспорту. Також Україна відкладає перехід на нову версію митного безвізу.

в