16 серпня 2023, 09:56, Фінанси

Перевалочний пункт для зерна: бажаючих купити Білгород-Дністровський порт не знайшлося

Повторний аукціон із приватизації Білгород-Дністровського морського торговельного порту, запланований на 15 серпня, не відбувся через відсутність учасників. Про це свідчать дані в системі Prozorro.Продажі.

Аукціон був запланований із зменшеною вдвічі стартовою ціною — 92,45 млн грн, але, згідно з протоколом, він не відбувся через відсутність учасників. При цьому на 23 серпня заплановано ще один повторний аукціон – заявки почали приймати 14 серпня. Стартова ціна не змінилася – 92,45 млн грн.

Раніше повідомлялося, що п'ятий аукціон із продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту, запланований на 7 серпня, не відбувся через відсутність учасників.

Слід зазначити, що Білгород-Дністровський порт — це порт України на правому березі Дністра. Він заснований на Дністровському лимані. Порт здавна був перевалочним пунктом для зернових вантажів та деревини. У 2023 році порт пропонується до приватизації.

Його експлуатує Адміністрація морських портів України, підпорядкована Міністерству інфраструктури. Вхід в нього здійснюється через канал довжиною 15  км і шириною 60 метрів. Порт може приймати кораблі довжиною до 289 м з осадкою 4,5 м на дев'яти причалах і додатковому причалі в Бугазі.

Як писав AgroPolit.com, США почали шукати альтернативні шляхи для експорту українського зерна. Також експорт зерна обговорили глава МЗС України і секретар Ліги арабських держав

в