13 серпня 2023, 09:06, Рослинництво

У Верховній Раді підтримали два законопроєкти про виноробство

У Верховній Раді України прийняли в цілому законопроєкт про підтримку виноробів №9030. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Повна назва документу: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва виноробної продукції та спрощення господарської діяльності малих виробництв виноробної продукції».

На думку авторів проєкту закону, його реалізація має зняти перешкоди з якими стикаються малі виробництва виноробної продукції.

Документ передбачає зміни у декількох законах України, які дозволять:

  • зняти обмеження у наданні державної підтримки малим і середнім підприємцям;
  • спростити отримання малими виробниками вин ліцензії на виробництво алкогольних напоїв;
  • зменшити обтяжливі вимоги щодо матеріально-технічної бази виробництв виноробної продукції: малі виробники отримають право закуповувати сировину українського походження, таку як мед, ягоди, плоди та виноград.
  • спростити процедуру звітності.

Депутати у першому читанні прийняли і інший законопроєкт про виноробство №9139. Повна назва документу «Про виноград та продукти виноградарства». Він передбачає створення «Виноградарсько-виноробного реєстру».

Як писав AgroPolit.com, Ольга Трофімцева розповіла про наслідки візиту Дмитра Кулеби до Африки. Також фермерам на сади і теплиці виділили допомогу у 308 млн грн

в