10 серпня 2023, 16:55, Рейдерство

Жінка вивезла до рф зерна на 13 млн грн – СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали фермерку-колаборантку, яка в ході окупації росіянами територій Харківської області змогла вивезти до рф українського зерна на 13 млн грн. Про це повідомили в СБУ.

Правоохоронці розповіли, що фігурантка почала добровільно співпрацювати з російськими окупантами. Вона зареєструвала так званий «бізнес» у псевдоадміністрації. У матеріалах слідства зазначено, що у період з липня до серпня 2022 року на господарстві фігурантки зібрали більше двох тисяч т врожаю, який оцінюється у 13 млн грн.

Жінка вивезла до Бєлгородської області всю партію зернових, де продала її російським агрохолдингам. Частину прибутку фермерка перерахувала до російського бюджету в якості податків. Після звільнення району жінка спробувала залягти на дно, щоб уникнути правосуддя. Підозрювану знайшли і затримали в рамках справи про колабораційну діяльність.

Служба безпеки затримала ще одну колаборантку під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області. Зловмисницею виявилась власниця фермерського господарства з Куп’янського району, яка займалася вирощуванням і продажем оптових партій зернових та олійних культур», — сказано в повідомленні.

Як писав AgroPolit.com, НАБУ викрила «слугу народу». Також СБУ обшукує президента Національної академії аграрних наук

в