9 серпня 2023, 15:49, Держпідтримка

Підрив Каховської ГЕС: отримати компенсацію за втрачений врожай можна до вересня

Жителі Миколаївщини та Херсонщини мають до вересня подати відповідну заяву, щоб отримати компенсацію за втрату врожаю внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Минулого тижня Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає надання відповідної компенсації постраждалим аграріям. На компенсацію від держави мають право жителі Миколаївської і Херсонської областей, у власності яких є земельна ділянка, підтоплена через знищення окупантами Каховської ГЕС.

Для отримання допомоги підходять ділянки землі для індивідуального садівництва, або особистого селянського господарства чи будівництва житлового будинку і господарських будівель.

Для отримання коштів необхідно звернутися до комісії, яку має утворити військова адміністрація з метою обстеження земельних ділянок. Для звернення потрібна заява, а також копія документа, який є підтвердженням права власності на землю.

Заяву потрібно подати до 1 вересня цього року. Рішення про компенсацію мають ухвалити до 1 жовтня нинішнього року. На розгляд самої заяви від постраждалого передбачено десять робочих днів. Гроші мають перерахувати на банківські рахунки заявників.

Як писав AgroPolit.com, фермерам, які втратили врожай, обіцяють до 100 тис грн. Також Кабмін затвердив постанову щодо експериментального проєкту відбудови Каховської ГЕС. 

в