6 серпня 2023, 13:07, Харчова безпека

Начальник ГУР наголосив, що Україна налагодить експорт зерна, незважаючи на дії рф

Україна знову експортуватиме зерно, незалежно від позиції рф, бо через ворожі атаки на зернові термінали найбільше страждають малозабезпечені країни. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю болгарському телеканалу bTV.

«Варто сказати, що атаки на портову інфраструктуру, на інфраструктуру зерносховищ – це ще одне свідчення злочину проти людства. Через те, що ми скоротили експорт зерна, страждають в основному незабезпечені країни. Країни, які безпосередньо залежать, у продовольчому сенсі, від України. В основному це країни Азії, Африки. Звичайно. Певні кроки з цього приводу робляться в області, у районах, що знаходяться біля моря. Наприклад, зараз –ми маємо те, що кількість звернень зменшилася в кілька разів від початку. Тобто не удари, а реальні втрати. Порівняно з першими днями, коли вони почали бити по портах України. Що стосується зерна, ми знову почнемо експортувати, подобається це Росії чи ні», – сказав Кирило Буданов.

Він також розповів про те, якою бачить Україну після перемоги над російськими окупантами, зазначивши, що їй доведеться сконцентруватися на вирішенні проблем сталого розвитку, переорієнтації і демографії.

Як писав AgroPolit.com, ексміністр назвав умову за якої Україна може погодитись на нову зернову угоду. Також вагони з зерном, що йшли до українського порту, зійшли з рейок у Молдові

в