3 серпня 2023, 08:31, Харчова безпека

Неприпустимо: президент Румунії відреагував на атаки росіян по портах Дунаю

Президент Румунії Клаус Йоханніс відреагував на нічні удари росіян дронами по портовій інфраструктурі півдня Одеської області, що за кілька кілометрів від кордону з Румунією, назвавши їх неприйнятними. Його цитує УНІАН.

«Атаки росії, що продовжуються, на українську громадянську інфраструктуру на Дунаї, неподалік від Румунії, є неприйнятними. Це військові злочини, і вони мають значний вплив на здатність України передавати свої продукти харчування тим у світі, хто потребує допомоги», — написав він.

Слід зазначити, що після заяви про вихід із зернової угоди рашисти почали завдавати ударів по українській портовій інфраструктурі, видаючи це за «боротьбу з терористами». Ворог 24 липня ударними дронами атакував портові потужності Дунаю.

Постраждали чотири зернові ангари, адміністративне приміщення, резервуари для зберігання палива та олії. Президент Румунії Клаус Йоханніс тоді наголошував, що такі атаки створюють серйозні ризики для чорноморської безпеки і впливають на транзит зерна, а отже шкодять глобальній продовольчій безпеці. 2 серпня росіяни атакували дронами портову інфраструктуру Дунаю, що знаходиться в Одеській області. 11 ворожих беспілотників вдалося ліквідувати.

Як писав AgroPolit.com, 20 аграрних асоціацій України просять Францію та Німеччину приєднатися до зернової угоди. Також путін і Ердоган обговорили зернову угоду.

в