31 липня 2023, 14:33, Фінанси

Майже половина аграріїв вважає незадовільною роботу податкової – опитування

Більшість аграріїв назвали незадовільною якість роботи Податкової служби України під час війни, наголосивши, що податківці працюють навіть гірше. Такі результати опитування, проведеного ресурсами холдингу Latifundist Media (AgroPolit.com" target="_blank" rel="noopener">AgroPolit.com, Latifundist.com, Elevatorist.com, SuperAgronom, Kurkul.com, Zemliak.com).

40% опитаних вважає, що в роботі податкової нічого не змінилося і якість роботи лишилася на колишньому рівні. При цьому, майже половина (41% опитаних) вважає, що після початку війни податкова стала працювати гірше і оцінюють якість її роботи, яка незадовільну. Лише 9% опитаних впевнені, що податкова працює відмінно, а останнім часом всі процеси там покращилися. В опитуванні прийняли участь 4 тис аграріїв.

Читачам також запропонували розповісти про своє відношення у коментарях, і ось що написав один з них:

Наскільки керівництву ДПСУ треба не любити свою країну та зневажати свій народ (фермерів) щоб відмовляти в відшкодуванні ПДВ при Експорті сільгосппродукції господарствам з реєстрацією Херсонської та Донецької області, що найбільш постраждали від московської навали? Це стосується господарств що навіть не були під окупацією. Просто нема слів – нелюди».

Як писав AgroPolit.com, податкова заважає роботі аграріїв, які пережили окупацію. Також український бізнес поскаржився у Кабмін та до президента на проблему податкових накладних

в