25 липня 2023, 13:21, Торгівля

TESSLAGROUP двічі втратила активи через війну, але продовжила роботу

Українська група компаній TESSLAGROUP через розв’язану росією війну  двічі втратила активи, але продовжила працювати. Про це розповів Ігор Шевченко, засновник, співвласник та генеральний директор групи компаній TESSLAGROUP в інтерв’ю Latifundist.com.

«Упродовж перших двох тижнів великої війни в окупацію потрапило 9 елеваторів у Херсонській, Харківській та Запорізькій областях. Після деокупації ми повернули у власність елеватор у Савинцях на Харківщині та елеватори в Золотій Балці та Блакитному на Херсонщині. На жаль, елеватор у Блакитному повністю знищений. У Золотій Балці елеватор мав непоганий стан після деокупації», – сказав Ігор Шевченко.

Слід зазначити, що TESSLAGROUP у 2014 році в Криму втратила три елеватори, через окупацію півострова. У 2022 році під окупацію потрапили дев’ять елеваторів, що розташовані на Сході та Півдні.

До повномасштабної війни TESSLAGROUP відносилася до лідерів української річкової логістики, також входила в десятку найбільших компаній за елеваторними потужностями. Ігор Шевченко підкреслив, що у мирний час компанія мала непогану динаміку: на врожай 2021 – 2022 маркетингового року планували 1,5 млн т, а на початку лютого минулого року  TESSLAGROUP змогла вийти на показник у 1,3 млн т.

Як писав AgroPolit.com, атака рашистів на Дунайські порти: ціни на пшеницю злетіли до п’ятимісячного максимуму. Також після удару рф по Дунаю, біля порту Ізмаїл зупинилося майже 30 кораблів.

в