24 липня 2023, 13:20, Логістика/Техніка

Вночі окупанти атакували Дунайські порти: що відомо

Вночі 24 липня російські окупанти атакували безпілотними літальними апаратами Дунайські порти, зруйнувавши зернові ангари, резервуари для палива та олії. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Правоохоронці зазначили, що збройні сили росії здійснили дронову атаку на Одеську область. В прокуратурі вточнили, що портову інфраструктуру Дуная окупанти атакували безпілотниками Shahed.

Правоохоронці розпочали розслідування за частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни. Слід зазначити, що рашисти вже декілька днів поспіль знищують портову інфраструктуру, а також цивільні об’єкти Одеської області масованими атаками.

Під час нічної атаки на Дунайські порти три дрони знищили українські сили протиповітряної оборони, однак ворог пошкодив ангари з продовольством та портові крани. Є постраждалі серед цивільних. Чотирьох поранених забрали до лікарні. Стан одного з них важкий.

 

 

 

 

За попередніми даними, шестеро людей постраждало, чотирьох з них госпіталізовано з осколковими пораненнями. Внаслідок атаки пошкоджень та руйнувань зазнали щонайменше чотири зернових ангари, резервуари для зберігання олії та палива, адміністративне приміщення», — розповіли у прокуратурі.

Як писав AgroPolit.com, Україна хоче продовжити зернову угоду, але це суперечить планам вантажовідправників. Також знищене рашистами зерно в Україні могло б протягом року годувати 270 тисяч людей.

в