22 липня 2023, 11:42, Харчова безпека

Володимир Зеленський почав підготовку до відновлення зернового коридору

Президент Володимир Зеленський доручив військовим та профільним міністерствам підготуватися до продовження роботи зернового коридору. Про це президент повідомив за результатами засідання Ставки верховного головнокомандувача.

«Розуміємо ризики, загрози, перспективи. Головкому Залужному, командувачу Неїжпапі та міністру Кубракову – підготувати комплекс дій для продовження роботи зернового коридору. МЗС – напрацювати аналогічні дипломатичні кроки», – сказав Володимир Зеленський.

Учасники зустрічі опрацювали тему захисту українських портів, а також інфраструктури зернового коридору. Вони заслухали доповіді з цього приводу від профільних посадовців. На Ставці також обговорили ситуацію на фронті, заслухали доповіді розвідок, командувачів сил та угруповань, а також головнокомандувача.

Слід зазначити, що російська сторона відмовилася від продовження зернової угоди. Там заявили, що тепер не можуть надати гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі. Офіційні особи України домагаються продовження зернової угоди без російської участі. Президент України закликав світову спільноту натиснути на рф, аби країна – агресор не перешкоджала експорту зерна Чорним морем.

Як писав AgroPolit.com, погрози рф стосовно знищення суден в Чорному морі роблять відновлення експорту українського зерна дуже важким процесом. Також прем’єр-міністр закликав Польщу відкрити ринок для українського зерна

в