21 липня 2023, 16:53, Харчова безпека

Радбез ООН скликали для обговорення зернової угоди

Рада Безпеки ООН запланувала брифінг, присвячений припиненню дії зернової угоди і ситуації в Україні в цілому. Про це пише Sky News.

Видання повідомляє, що сьогодні Рада безпеки ООН проведе черговий брифінг щодо ситуації в Україні. Серед тем порядку денного – призупинення рф Чорноморської зернової ініціативи, яка діяла за посередництва ООН. Представники Великої Британії в ООН кажуть, що будуть говорити про «гуманітарні наслідки зриву угоди росією».

Слід зазначити, що президент Туреччини заявив, що його майбутні переговори з путіним можуть призвести до відновлення угоди. Туреччина наразі не є одним із 15 членів Ради Безпеки ООН, тому не зможе взяти участь у засіданні. Але представник росії там буде, бо вона – ​​один із п’яти постійних членів ради, яку зараз очолює Велика Британія.

Раніше в Одесі повідомили про збитки сільськогосподарської компанії, яку вночі атакували рашисти, в рамках однієї з масованих атак по зерновій і портовій інфраструктурі, які стали щоденними після виходу країни – агресора із зернової угоди.

На місці атаки залишилися зім’яті металеві будівлі від того, що було сховищем зерна, практично повністю зруйнованим обстрілом. Пожежна машина також була сильно пошкоджена під час другої хвилі атаки.

Як писав AgroPolit.comЕрдоган обіцяє швидко відновити зернову угоду. Також Україна виробляє техніку для захисту портів.

в