16 липня 2023, 13:47, Торгівля

Україна заборонила імпорт польської птиці та яєць

Україна ухвалила рішення про заборону імпорту з Польщі інкубаційних яєць, живої птиці, продуктів птахівництва і відповідної сировини. Про це повідомляє Portalspozywczy.pl.

Рішення пов’язано з хворобою Ньюкасла. Оголошення зробив Генеральний інспектор Варшави. Місцеві виробники ствержують, що вже є перші драматичні наслідки прийнятого Україною рішення.

На польській птахофермі в Топілеці підтвердили спалах хвороби Ньюкасла. Своїм рішенням українська влада ввела заборону на імпорт з усієї території Польщі інкубаційних яєць, живої птиці, а також продуктів і сировини, отриманих з птиці.

За даними польської Національної палати виробників птахівництва та комбікормів, внаслідок закриття Україною кордону для польської птиці та продуктів з неї може загинути близько півмільйона кількаденних курчат, яких замовили українські господарства. Україна є найбільшим імпортером добових курчат на відгодівлі з Польщі.

Головна ветеринарна інспекція підтверджує:

Через спалах хвороби Ньюкасла в Підляському воєводстві українська влада рішенням від 13 липня 2023 року ввела заборону на імпорт з усієї території Польщі інкубаційних яєць, живої птиці та продуктів і сировини з них».

Як писав AgroPolit.com, путін і Рамафоза обговорили зернову угоду. Також Польща хоче заборонити ввезення з України замороженої малини та полуниці.

в