6 липня 2023, 13:23, Держпідтримка

Постраждалі від війни фермери зможуть отримати пшеницю та ячмінь від ООН

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) надає зернові постраждалим від війни фермерам України під час посівної кампанії. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Допомогу надають за підтримки урядів Норвегії та Японії. Щоб прийняти участь у програмі, фермер має до 20 липня у Державному аграрному реєстрі подати відповідну заявку.

Програму реалізують в дев'яти областях України, аграрії в яких найбільше постраждали від війни: Одеській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській.

У межах програми відібрані аграрії отримають по 2 т насіння озимих культур, яких має вистачити на засів 10 га землі. Заявники мають право обрати одну з озимих культур: ячмінь або пшеницю.

Учасниками програми можуть стати фізичні особи-підприємці, а також фізичні особи, які працюють у вищезазначених областях, а також володіють або орендують угіддя, площа яких складає 5 – 100 га.

Будь ласка, зверніть увагу, що участь у цій програмі залежить від своєчасного фінансування з боку партнерів та доступності насіння від місцевих постачальників. Подання заявки за цією програмою не гарантує, що допомога буде надана», – зазначили в Мінагро.

Як писав AgroPolit.com, законопроект про агроекспорт і сухопутні коридори прийняли за основу. Також в аграрному комітеті знайшли рішення проблеми експорту агропродукції з України до ЄС.

в