23 червня 2023, 15:41, Інвестиції

Дунайським портам необхідно $400 млн інвестицій

Найбільші порти Дунайського кластеру – Усть-Дунайськ, Рені та Ізмаїл, потребують інвестицій у $400 млн. Про це розповів глава Держагентства відновлення Мустафа Найєм на Конференції з відновлення України, пише Інтерфакс-Україна.

Глава Держагентства відновлення зазначив, що після початку повномасштабної війни рф проти України вказані порти утричі збільшили вантажопотік, однак планують досягти показника перевалки у 30 млн т на рік.

Одним із вдалих варіантів майбутнього розвитку портів Мустафа Найєм вважає приватні інвестиції і приватне партнерство. Слід зазначити, що на Конференції з відновлення України віцепрем'єр-міністр — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що до концесійних проєктів у порту «Чорноморськ» проявили інтерес п'ять великих компаній.

Корпорація IFC планує мобілізувати приватні інвестиції для розширення та модернізації Українського Дунайського пароплавства.

Під час війни порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайський збільшили вантажопотік утричі. Кластер залишається важливим транспортним коридором. Наша мета досягти обсягу перевалки 30 млн т щорічно. Потреби в інвестиціях оцінюються близько $400 млн. У розробці в уряду п'ять флагманських проєктів у сфері портової інфраструктури», — сказав Мустафа Найєм.

Як писав AgroPolit.com, Україна доєдналася до проєкту зернового терміналу для порту Нігерії. Також у BlackRock представили концепцію Фонду розвитку України.

в