20 червня 2023, 16:55, Торгівля

На півдні України діє заборона на промислове і любительське риболовство

На водоймах південної частини України заборонили вилов риби, розповсюдивши обмеження на всі водні об’єкти Херсонської та Дніпропетровської областей. Про це повідомили у Державному агентстві меліорації та рибного господарства України.

«У водоймах південного регіону заборонено вилов водних біоресурсів. З метою недопущення спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед громадян у водоймах південного регіону повністю заборонено промисловий і любительський вилов водних біоресурсів, а саме: у всіх водних об’єктах Дніпропетровської та Херсонської областей – тимчасово, до закінчення надзвичайної ситуації», – сказано в повідомленні.

У Миколаївській області на водних об’єктах риболовство заборонили до 1 липня. На продаж водних біоресурсів, що були добуті на названих вище водних об’єктах теж наклали заборону.

У Дніпропетровській області на агропродовольчих ринках заборонили продаж морепродуктів та риби, отриманих з Херсонської, Миколаївської, Одеської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

На ринках Херсонської області заборонили торгівлю всіма видами морепродуктів та риби. У Держрибагентстві зазначили, що любительський і промисловий вилов риби у південних областях заборонили, щоб не допустити спалахів інфекційних хвороб.

Як писав AgroPolit.com, рибна реформа перейшла у практичну площину. Також рибалки зможуть безкоштовно ловити до трьох кг.

в