15 червня 2023, 13:11, Земля

В Україні розмінували ще 6 тис. га сільськогосподарських земель

За тиждень підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони, Держслужби спеціального транспорту, а також неурядові організації встигли обстежити більше 6 тисяч гектарів сільськогосподарських земель. Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр України, міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, переважна більшість обстежених земель знаходяться на півдні країни. Вона додала, що з початку року загалом спеціалісти встигли обстежити 127 тис гектарів земель сільськогосподарського призначення.

Слід зазначити, що розроблений чотирирічний план передбачає якнайшвидше обстеження, очищення та за необхідності розмінування 470 тис гектарів земель сільськогосподарського призначення. У цьому році запланували повернути до використання 35% усього обсягу потенційно замінованих земель – до 165 тис. га.

Попри дуже складні виклики для наших рятівників та військових, пов’язані з терористичним актом на Каховській ГЕС, планова робота з розмінування триває. Минулого тижня обстежено 6 383 гектари сільгоспземель. З них в Херсонській області обстежено 3 724 гектари, розміновано – 3 590. В Миколаївській області обстежено 2 106 гектарів», — зазначила Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, у Миколаївській області вирішили розміновувати порти. Також в Україні для пришвидшення розмінування сільськогосподарських земель залучать штучний інтелект.

в