8 червня 2023, 10:45, Рослинництво

Фермери Польщі можуть заблокувати пункт пропуску Ягодин

Група польських фермерів та автоперевізників 9 червня планує з десятої години ранку перекрити доступ до пропускних пунктів з Україною. Про це повідомляє ВСН, посилаючись на польського бізнесмена Томаша Бартецького.

За інформацією видання, в зазначений день протестувальники планують перекрити пункти пропуску: «Медика» – «Шегині», «Корчова» – «Краківець», «Гребенне» – «Рава Руська», «Дорогуськ» – «Ягодин».

В мережі також шириться інформація про мітинг з десятої ранку 9 червня в Окопах. Мова йде про дорогу державного значення №12, що знаходиться на перехресті з 816-ю дорогою. До цього відрізку шляху належать і службові дороги. Мітинг має тривати в період з дванадцятої години до опівночі. Його організатори заявляють, що виступають проти неконтрольованого надходження українського зерна до Польщі.

Орієнтовно йдеться про протест 9 червня. Яка форма протесту буде, поки що не зрозуміло. У середу, 7 червня, польські фермери блокували пункт пропуску «Шегині», щоправда, протест тривав недовго. Активісти заблокували рух вантажних транспортних засобів, що слідували з України до Польщі. Пропуск легковиків, автобусів та вантажівок на в’їзд в Україну здійснювався у звичайному режимі» – повідомила речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Як писав AgroPolit.com, у Польщі поліція завадила акції протесту фермерів. Також в Польщі оголосили про вирішення проблеми українського зерна.

в