5 червня 2023, 13:12, Торгівля

7,5 тис декларацій: підведено підсумки митного безвізу

Протягом восьми місяців роботи «митного безвізу» між Україною та Європейським Союзом кількість оформлених транзитних декларацій досягла 7,5 тис. Про це повідомили в Державній митній службі України

«У травні 2023 року в країнах-учасницях Конвенції про процедуру спільного транзиту було завершено 2698 переміщень, розпочатих в Україні. Це майже вдвічі більше, ніж у квітні 2023 року. При цьому, така динаміка спостерігається уже 3 місяці поспіль. Загальна кількість переміщень з України за 8 місяців склала 5974», – сказано в повідомленні.

У відомстві додали, що після введення системи контролю за переміщенням товарів NCTS, на території України вдалося успішно доставити до митниць товари по 1529 деклараціях спільного транзиту.

У травні 2023 року кількість таких декларацій досягла 331 одиниць. В Державній митній службі зазначили, що у травні нинішнього року гаранти, яким надано право гарантувати транспортування товарів відповідно до процедури спільного транзиту, а також суб’єкти процедури розпочали активно використовувати веб-сервіс реєстрації електронних гарантій.

В описаний період 21 індивідуальну та сім загальних гарантій зареєстровали в електронному вигляді.

Як писав AgroPolit.comДенис Шмигаль анонсував появу спільних пунктів пропуску на кордоні. Також експорт товарів до Євросоюзу зріс на 4,2% у 2022 році.

в