5 червня 2023, 11:50, Торгівля

Американська торговельна палата в Україні підтримала молочників в боротьбі з «закріпаченням»

Американська торговельна палата в Україні підтримала молочників, які виступили проти галузевого збору на рекламу своєї продукції. Відповідний лист від президента торгівельної палати Андрія Гундера, який він направив до офісу Президента України, парламенту та уряду, опинився в розпорядженні AgroPolit.com.

Компанії-члени Американської торгівельної палати в Україні у листі підкреслили, що введення «рекламного внеску» є недоцільним. Відповідний внесок, на їх думку, стане на практиці додатковим податком для переробників молочної продукції.

Введення такої міри призведе до додаткових видатків у переробників та імпортерів, які доведеться в результаті покривати споживачеві, без реальної вигоди для себе. Недоцільним в палаті вважають і те, що внески мають вносити виключно виробники та імпортери, при тому, що додатковий «податок» не торкнеться членів репрезентативної організації.

Наразі учасники діючих в Україні асоціацій виробників і переробників молока і так мають сплачувати внески за членство в них. Розвиток молочної галузі відноситься до повноважень Міністерства аграрної політики і продовольства, яке вже і так отримає податки для організації своєї роботи.

Як писав AgroPolit.comпереробники молока виступили проти «збору на рекламу». Також через війну молочна галузь в Україні втратила 28% споживачів.

в