2 червня 2023, 09:45, Інвестиції

Україна хоче побудувати елеватори на кордонах з Євросоюзом

Україна хоче отримати іноземні інвестиції, щоб побудувати елеватори на кордонах з Європейським Союзом та розвинути сухопутні коридори для експорту агропродукції. Про це розповів голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, пише Укрінформ.

«Є ідеї залучати кошти іноземних партнерів та інвестиції на будівництво залізничних елеваторів, автомобільних мультимодальних комплексів, контейнерів для зернових. Це потрібно для спрощення логістики та експорту української продукції. Відповідні напрями хочемо передбачити на рівні закону. В умовах, коли робота "зернової ініціативи" є нестабільною, нам потрібно розглядати й інші шляхи підтримки роботи аграріїв», – сказав Олександр Гайду.

Він додав, що парламент зараз працює над тим, щоб на законодавчому рівні визначити механізми підтримки аграрного господарства в умовах війни, включаючи залучення іноземних інвестицій для будівництва контейнерів для зернових, автомобільних мультимодальних комплексів, а також залізничних елеваторів.

Олександр Гайду підкреслив, що законодавці хочуть запровадити окремі напрями підтримки будівництва експортної інфраструктури, включаючи оновлення парку зерновозів, обладнання з розвантаження та навантаження.

Як писав AgroPolit.com, законопроєкт про страхування інвестицій від війни прийняли у першому читанні. Також експерт розповів про інвестиційний потенціал землі в умовах війни.

в