29 травня 2023, 08:39, Тваринництво

Через війну проти України в рф виник дефіцит курячого м’яса

 

На продовольчому ринку рф жаліються на фізичну нестачу обсягів курячого м'яса – філе бройлера та тушок. Про це пише «УНІАН», посилаючись на російські змі.

Точні дані по масштабам дефіциту невідомі, але факт нестачі продуктів підтвердив представник загальноросійської мережі роздрібної торгівлі. Це підтвердив і представник відомого переробника м'яса. Він назвав це «перерозподілом потоків» курятини, що відбувається на ринку.

Причиною дефіциту представник ритейлера вважає проблеми, що з’явилися у виробників, які працюють у Білгородській області. Цей регіон вважається основним постачальником м'яса птиці на ринок росії.

Серед іншого, складнощі виникли з постачанням кормів та сировини для вирощування курки. Через війну проти України, «куряча логістика» в рф також ускладнилась. Труднощі безпосередньо викликані обстрілами, яких зазнав прикордонний регіон рф.

Білгородська область – один із прикордонних регіонів, що зазнає обстрілів після того, як рф напала на Україну. Російська влада визнала, що цей регіон найбільш проблемний у цьому відношенні.

Слід зазначити, що минулого тижня повстанці, які виступили проти режиму путіна, увійшли до прикордонних населених пунктів Білгородської області.

Як писав AgroPolit.com, шашлик в Україні подорожчав на 45%. Також Ірак хоче закуповувати в Україні зерно, яйця, м'ясо та солодощі.

в