24 травня 2023, 12:37, Держпідтримка

Рішення уряду: перелік культур для грантової підтримки розширено

Кабмін включив мигдаль та шипшину у перелік культур, на які аграрії можуть отримати гранти в рамках державної програми з розвитку садівництва. Про це розповів постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

«Внесено зміни до постанови КМУ від 21.06.2022 №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» з метою розширення переліку плодово-ягідних культур, які заплановані для посадки за рахунок грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, а також задля визначення переліку нормативних документів для підтвердження створення нових робочих місць», – зазначив Тарас Мельничук.

За його словами, для мигдалю розробили окремий перелік областей, у яких передбачають проводити посадки. Відповідно до рішення уряду, отримавши грант, підприємство бере на себе зобов’язання зі створення робочих місць, що доведеться підтверджувати копіями документів, які подають до Державної податкової служби.

Серед іншого, роботодавець має подати копію податкових документів. Також уряд визначив перелік зборів та податків для моніторингу повернення використаних коштів підприємством. Зараз у 61 агропідприємстві отримали грант на садівництво у 201 млн грн.

Як писав AgroPolit.com, на садівництво в Україні видали ще 14 млн грн грантової підтримки. Також постраждалі від війни молочники можуть отримати до 5 тис швейцарських франків.

в