22 травня 2023, 15:36, Земля

Прометей досяг перших успіхів в розмінуванні земель

Основна частина замінованих земель, які належать торгово-виробничому об'єднанню Прометей знаходиться в Шевченківській ОТГ в Миколаївській області, а їх загальна площа сягає 2136 га. Сергій Попенко, заступник директора з виробництва ТОВ «Агро капітал центр», підприємства,  яке входить в групу виробничих компаній Прометей, розповів про успіхи в розмінуванні.

«Останні місяці були проривними у справі обстеження та розмінування наших земель. Ще в березні ми не мали навіть плану дій, а вже на середину травня було обстежено 500 га земель,  вибухонебезпечних предметів на них не знайдено. Наразі ми очікуємо від державного Центру протимінної діяльності сертифікат, який офіційно засвідчить, що ці землі безпечні і їх можна використовувати для сільськогосподарських цілей», – зазначив Сергій Попенко.

У компанії підкреслили, що справа зрушила з місця завдяки зусиллям менеджменту Прометея, а також постійній комунікації з гуманітарними фондами та органами місцевої влади.

Прометей співпрацював з Державною службою з надзвичайних ситуацій, Миколаївською обласною військовою адміністрацією, компаніями The Halo Trust та «Феодал», а також Асоціацією саперів України і ТОВ «Демінінг Солюшнс».

Як писав AgroPolit.com, Китай більше не хоче купувати зерно в рф. Також аграрії закликали владу не скасовувати пільги на пальне.

в