Вчора, 16:02 Логістика/Техніка

В Україні з’явився новий очільник Укрзалізниці: подробиці

Кабмін за поданням наглядової ради «Укрзалізниці» призначив Олександра Перцовського головою правління компанії строком на три роки. Про це повідомили в «Укрзалізниці».

Олександр Перцовський працює в «Укрзалізниці» з 2020 року. Дотепер він обіймав посаду члена правління та відповідав за пасажирський напрям. До завершення контракту з Укрзалізницею Євген Лященко, який з березня 2023 року до сьогодні займав посаду голови правління, продовжить працювати на посаді члена правління.

З посад членів правління Укрзалізниці звільнили Володимира Крота, Ореста Логунова та Антона Мішина. Слід зазначити, що на початку жовтня Євген Лященко написав заяву про дострокове припинення повноважень голови правління.

Перцовський з 2010 по 2016 рік працював у найбільшій логістичній компанії світу Deutsche Post DHL Group. За шість років роботи пройшов шлях від консультанта до керівника з розвитку бізнесу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні з штаб-квартирою в Сінгапурі.

З жовтня 2016 року він обіймає посаду першого заступника генерального директора «Укрпошти». Олександр Перцовський, як і його начальник Ігор Смілянський прославився величезною зарплатою. В 2017 році 32 працівники «Укрпошти» отримували зарплату в розмірі понад 1 млн грн.

Як писав AgroPolit.com, УЗ може програти конкуренцію на ринку ЄС. Також в Україні експорт зерна залізницею знизився на 19%.

в