22 травня 2023, 10:37, Земля

Експерт розповів про інвестиційний потенціал землі в умовах війни

Леонід Корейба голова асоціації фермерів та приватних землевласників Житомирської області зазначив, що земля в Україні зберігає свій інвестиційний потенціал навіть в умовах війни. Про це він написав у своєму блозі на AgroPolit.com.

«Презентовані дані доводять, що українська сільськогосподарська земля є досить привабливим інвестиційним ресурсом, навіть, під час війни. Адже високий ґрунтовий природній потенціал наших земель є набагато вищим, ніж у країнах Євросоюзу. Разом з тим, поки що порівняно невелика ціна формує потужне підґрунтя швидкого накопичення капіталу», – зазначив Леонід Корейба.

За його словами, ринок землі продовжує розвиватися. В Україні відбувається поступове зростання ціни земельних ділянок. Експерт підкреслив, що військові дії не зможуть зупинити цей процес.

Леонід Корейба впевнений, що Україна вийде на рівень ціни сільськогосподарських ділянок, аналогічний цьому показнику в інших країнах – членах Євросоюзу.  Експерт додав, що інвестори пильно слідкують за ринком землі навіть в умовах війни, бо ціна цього ресурсу в Україні може бути навіть вищою за Європейську, враховуючи якість ґрунтів.

Леонід Корейба зазначив, що зараз можна спостерігати велике пожвавлення у власників земельних паїв.

Як писав AgroPolit.com, в Україні ринок землі відновлюється від кризи, викликаної війною. Також Світовий банк, МВФ та ЄБРР закликали зупинити фінансування українських агрохолдингів.

в