18 травня 2023, 13:54, Держпідтримка

Компенсації за органічну сертифікацію: аграрії можуть подати заявку

В Україні розпочали прийом заявок, подавши які, аграрії можуть отримати компенсацію витрат, пов’язаних з органічною сертифікацією. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

«Проект «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA) має намір компенсувати вартість органічної сертифікації малим та середнім органічним підприємствам, які реалізують свою продукцію на внутрішньому ринку та планують продовжити органічну сертифікацію у 2023 році», – сказано в повідомленні.

Аграрії для отримання відповідної допомоги мають до 31 травня надіслати заявку на електронну пошту coa-ukraine@afci.de.

Зазначимо, що «Проєкт Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» реалізують з 2016 року. Його перша фаза тривала до 2020 року. Друга почалася пізніше. В рамках проєкту Федеральне Міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини підтримує Україну та інших партнерів у розбудові ресурсозберігаючого та ефективного сільського господарства, а також харчової промисловості. Один з пріоритетів проєкту – розвиток органічного сільського господарства.

Як писав AgroPolit.com, Україна планує компенсувати ризики для суден у рамках «Зернового коридору». Також презентовано оновлену програму компенсацій роботодавцям за працевлаштування українців.

в