28 квітня 2023, 15:26, Торгівля

Польща хоче заборонити імпорт української птиці, молока та яєць

Польща звернеться до Європейської комісії з проханням про перевірку можливих ринкових порушень, пов’язаних з ввезенням української аграрної продукції, включаючи м’ясо птиці, молоко та яйця. Про це сказав глава польського уряду Матеуш Моравецький, пише Укрінформ.

«Ми хочемо ретельно перевірити вплив цих продуктів на польський ринок за останні кілька місяців та ризики, пов’язані з дестабілізацією польського ринку в майбутньому», – сказав Матеуш Моравецький.

За його словами, Польща розраховує, що їй вдасться швидко домовитись з Єврокомісією та заборонити ввезення з України збіжжя, кукурудзи та ріпаку до самої Польщі, а також Словаччини, Угорщини, Румунії та Болгарії.

Матеуш Моравецький додав, що коли відповідне рішення ухвалять на рівні Європейського Союзу, Польща відмовиться від національної заборони, оскільки почнуть діяти регулятивні норми ЄС.

Він додав, що інші європейські країни, які мають спільний кордон з Україною, просили додати до переліку заборонених до ввезення продуктів олію. Матеуш Моравецький також повідомив, що Польща планує «дуже швидко» подати до Єврокомісії запит на перевірку продуктів з України із інших сфер, таких як, птиця, яйця та молочні продукти.

Як писав AgroPolit.com, Канада хоче збудувати елеватори в Польщі для українського зерна. Також Польща вимагає продовжити заборону на імпорт агропродукціїї з України до кінця року.

в