20 квітня 2023, 18:05, Рослинництво

Постачальники насіння отримали право на бронь

Постачальники насіння овочевих та польових культур, а також селекційні компанії отримали право на бронювання військовозобов’язаних працівників. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Зазначене право з’явилося у аграріїв завдяки тому, що Мінагрополітики розширило відповідні критерії. Їх доповнили двома положеннями:

  • Підприємства – постачальники насіння польових або овочевих культур, що представляють та діють в інтересах суб'єкта прав по більш ніж 100 сортам рослин у Державному реєстрі сортів рослин, придатних для поширення в Україні — що підтверджується довіреністю або договором доручення із суб'єктом прав.
  • Підприємства – постачальники насіння польових або овочевих культур з об'ємами ввезення такого насіння в Україну за річний період з 1 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року на більш ніж 40 млн грн — що підтверджується довідкою про ввезення за підписом керівника підприємства, у якій вказується найменування насіння, код УКТ ЗЕД, митна вартість, дата та номер митної декларації.

Зазначимо, що відповідно до наказу Мінагрополітики затверджено критерії підприємств, які мають право на бронювання працівників. Такі підприємства отримують статус критично важливих.

Як писав AgroPolit.com

в