14 квітня 2023, 12:47, Політика

Переробні підприємства у 2023 році отримали 282 млн у вигляді грантів

У 2023 році гранти на розвиток від держави отримало 61 переробне підприємство на суму 282 млн грн. Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона розповіла, що грантова програма «Новий рівень» розрахована на підтримку переробних підприємств і дозволяє отримати на розвиток такого бізнесу до восьми млн грн.

Обов'язковою умовою для отримання такої підтримки є створення щонайменше 25 робочих місць. За офіційною інформацією, у 2022 році біля 1 млрд грн. виділили на гранти для 178 підприємців, які працюють у зазначеній сфері.

Грантові програми для створення робочих місць та стимулювання підприємницької діяльності представлені у проєкті «єРобота». Мова йде про програми мікрогрантів на розвиток власного бізнесу, зокрема, садівництво, тепличне господарство, виноградарство.

Розвиток переробки — стратегічна мета Уряду, ми інвестуємо в цей напрямок, щоб виготовляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості. Через грантові програми єРобота ми надаємо фінансову підтримку переробним підприємствам. З початку цього року 61 підприємство отримало гранти загалом на 282 млн грн. Розвиваючи свій бізнес, підприємці створять близько 900 нових робочих місць», — повідомила Юлія Свириденко.

Як повідомляв AgroPolit.com, ветерани на аграрний бізнес можуть отримати 1,5 млн грн. Також на сади і теплиці вже видали грантів на 489 млн грн.

в