13 квітня 2023, 11:37, Інвестиції

В Україні запрацював перший біометановий завод

В Україні почав роботу перший біометановий завод і кубометри газу вже потрапили в газорозподільчі мережі. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

За його словами, нове підприємство має налагодити об'єм річного виробництва, достатній для забезпечення 1500 споживачів. Микола Сольський додав, що у України є великий потенціал у виробництві біометану.

Міністр наголосив, що в розвитку зазначеної галузі зацікавлені українські аграрії, які вже готові долучатися до відповідних проєктів. На думку Миколи Сольського, будівництво нових підприємств дозволить забезпечити енергетичну безпеку, відмовившись від імпорту газу. Крім того, міністр вважає, що Україна перетвориться на надійного експортера біометану, а також буде забезпечена її енергетична децентралізація.

Тема біометану жива, цікава, і дуже добре, що в Україні працюють підприємства, які готові долучитись до розвитку цієї галузі. Я знаю, що вони вивчили європейський досвід, ознайомились з роботою біометанових заводів в різних країнах. Впевнений, цей досвід буде успішно реалізований в Україні. Зі свого боку Міністерство сприяло розробці законодавчої бази задля розвитку біометанової галузі», — зазначив Микола Сольський.

Як писав AgroPolit.com, експерт розповів про перспективи українського біометану. Також Кабмін хоче допомогти аграріям досягти енергетичної незалежності завдяки біогазу.

в