10 квітня 2023, 18:11, Торгівля

Під Ізмаїлом хочуть побудувати причал для перевантаження зернових

Під Ізмаїлом у Саф’янівській громаді на земельній ділянці у 2,4 га планують побудувати причал із інфраструктурою для зберігання та перевантаження зернових. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

«Сьогодні на всі дунайські порти поширюється відповідна державна програма, в рамках якої вони працюють як зерноперевалочні. Тому Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України надає дозвіл на розміщення нових причалів уздовж Дунаю з урахуванням того, що їх можна буде задіяти для перевалки зерна. Целюлозно-картонний комбінат матиме перший причал, тому й потрібно розробити детальний план території», – ідеться в повідомленні.

Згадана вище земельна ділянка відноситься до Ізмаїльського целюлозно-картонного комбінату. Вона розташована поруч з береговою зоною Дунаю. Саф’янівська сільська рада повинна розробити план території, втілення якого фінансуватиме підприємство. Сільрада також має провести громадські слухання.

В обґрунтуваннях плану сказано, що встановлення видів цільового та функціонального призначення територій дозволяє власникові ділянки змінювати цільове призначення і вести особисте господарство у підсобних і допоміжних будівлях.

Як писав AgroPolit.com, окупанти перетворюють порт Маріуполя на хаб для вивозу награбованого зерна. Також в Європейській Бізнес Асоціації закликали розблокувати українські порти в Одеській області для вантажів усіх видів.

в