7 квітня 2023, 13:47, Земля

Новопризначений міністр аграрної промисловості Польщі хоче посилити контроль над українським зерном

 

У Польщі Роберт Телус став новим міністром аграрної промисловості, після того, як його попередник покинув цей пост, не впоравшись з протестами місцевих аграріїв. Про це повідомляє Polskie Radio.

Претендента на цю посаду обрав особисто президент Польщі Анджей Дуда. Підвищення контролю логістики зерна, що надходить з України – це одна з головних цілей нового міністра.

Така задача викликана необхідністю боротьби зі спекуляціями на ринку зерна. Подібна криза сталася у Польщі вперше. Новий міністр підкреслив, що буде скликати спеціальну структуру, щоб врегулювати проблеми.

Я робитиму все що в моїх силах для покращення контролю над зерном. Я не допущу попадання до Європи зерна невизначеної якості» – сказав Роберт Телус.

Слід сказати, що Роберт Телус – це польський політик, інженер, фермер і член місцевого самоврядування, депутат Сейму 6-го, 7-го, 8-го і 9-го скликань, з 2023 року міністр сільського господарства та розвитку села в уряді Матеуша Моравецького. На початку політичної кар’єри він влився у «Право і справедливість», де став членом президії району та головою районного управління. На парламентських виборах 2007 року обраний депутатом Сейму 6-го терміну від списку ПіС.

Як писав AgroPolit.comМикола Сольський прокоментував відставку польського колеги. Також протестуючі польські фермери можуть перебувати під впливом рф.

в