6 квітня 2023, 11:40, Земля

У власників паїв безоплатно вилучатимуть землю на потреби військових – закон

Підписаний президентом закон 2952-IX про встановлення двокілометрової зони із країною агресором рф та її союзником білорусію на практиці призведе до безоплатного вилучення земельних паїв у їх власників. Про це свідчить аналіз документу, який наводить у ексклюзивному блозі на AgroPolit.com співзасновник земельної агенції «Volodar» Володимир Нагорний.

 

 

 

 

На період воєнного стану (і плюс один рік після його припинення) лінію кордону із республікою білорусь та державою-агресором збільшено до 2 км. Військовим надано можливість в межах цієї смуги змінювати цільове призначення земель державної та комунальної власності (для інженерно-технічних та фортифікаційних споруд), припинення постійного користування землями та без відшкодування збитків вилучати с/г угіддя на земельних ділянках шириною 30-50 метрів вздовж лінії державного кордону», — пише у блозі Володимир Нагорний.

Інші аграрні деталі цього закону читайте у блозі за посиланням.

Як писав AgroPolit.com, прибутки аграрії за 2022 рік складуть лише десяту частину позаминулорічних. Також стало відомо, хто не сплачуватиме мінімальне податкове зобов’язання на землю.

в