24 березня 2023, 11:44, Політика

ЄС створить міжнародний механізм, який буде фіксувати військові злочини рф в Україні

Європейська рада вирішила створити міжнародний механізм для реєстрації збитків, яких рф завдала Україні під час війни. Про це повідомляє «Європейська правда», посилаючись на висновки саміту лідерів ЄС.

У прийнятому документі сказано, що Європейський Союз відданий підтримці, реконструкції та відновленню України, яку він проводить разом з міжнародними партнерами.

У цьому контексті Європейська рада підтверджує повну підтримку ЄС створення міжнародного механізму для реєстрації збитків, завданих росією, — сказано у документі.

В Євросоюзі заявили, що з партнерами розпочнуть активну роботу з використання іммобілізованих та заморожених активів рф для відновлення України. Згідно з документом, це дозволить відшкодувати збитки, відповідно до міжнародного права та законодавства ЄС.

Лідери Євросоюзу також дійшли згоди щодо продовження санкційного тиску на росію. В першу чергу мова йде про обмеження цін на продаж нафти. Таким чином Європейські партнери хочуть покарати рф за повномасштабну війну проти України.

Лідери Євросоюзу також привітали план, який передбачає передачу Україні мільйона артилерійських боєприпасів за наступні 12 місяців. Ця допомога дозволить ВСУ з більшою ефективністю протистояти російському вторгненню.

Як писав AgroPolit.com, стали відомі збитки фермерів від війни. Також окупанти вивозять крадене з України зерно через порт Бердянська

в