23 березня 2023, 16:39, Торгівля

Зерновий коридор працює повільно: в УЗ показали перші аграрні результати березня

В «Укрзалізниці» навантажили всього 1 млн 828 тис. т зернових за 22 дні березня і відносно низький показник пояснили тим, що «зерновий коридор» працює занадто повільно. Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, пише ЦТС.

 

 

 

 

 

Ми майже два тижні були у режимі невизначеності, чи будуть подовжувати дію коридору, чи ні. Маю надію, що поступово обсяги навантаження зерна будуть збільшуватися. Нам подовжили роботу «зернового коридору». На кордонах з Польщею ситуація також має врегулюватися. Тому чекаємо на відновлення в нормальному обсязі експорту зерна, — сказав Валерій Ткачов.

Він додав, що у вказаний час за добу вдавалося навантажувати тільки 85 тис. т. зернових. За тиждень об’єм вдалося збільшити на 1 тис. т, однак Ткачов вважає, що він все ще залишається недостатнім.

Вказаний показник у січні, а також на початку лютого досягав 100 тис. т. Серед чинників, які негативно впливають на об’єми вантажів, представник УЗ також назвав посилений ветеринарний контроль, який діє на польському кордоні. Серед позитивних новин – місячний рекорд навантаження зернових у 110 тис. т., який було встановлено 21 березня. Ткачов додав, що обсяги транспортування зернових вантажів теж скоротилися.

Як писав AgroPolit.comУкрзалізниця не підвищуватиме тарифи на перевезення у 2023 році. Також Укрзалізниця наростила перевезення вантажів на 25% з початку повномасштабного вторгнення.

в