22 березня 2023, 13:46, Тваринництво

В Україні лікувальні корми будуть виробляти за новими правилами

В Україні затвердили нові правила застосування, обігу та виробництва лікувальних кормів. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Прийнятий документ встановлює вимоги, які мають виконувати оператори ринку. Нові правила регламентують:

  • умови зберігання кормів,
  • умови транспортування кормів,
  • потужності виробництва,
  • маркування кормів,
  • пакування кормів,
  • видачу ветеринарних рецептів на застосування лікувальних кормів.

За словами розробників нових правил, вони можуть позитивно вплинути на безпечність та якість лікувальних кормів, а також здоров’я тварин, що живуть у фермерських господарствах та домоволодіннях.

Нові правила застосування, обігу та виробництва лікувальних кормів почнуть працювати через рік після відміни воєнного стану. Це ж стосується і правил, що регламентують використання проміжних продуктів з яких виробляють лікувальні корми.

Слід відзначити, що правила ввезення кормів в Україну під час війни регламентовані постановою Кабінету Міністрів України № 537 від 7 травня 2022 року. На підставі зазначеного документу на митниці проходить і ветеринарно-санітарний контроль продукції. За чинним законодавством в нашу країну можна ввести корми, що мають маркування іноземною мовою.

Як писав AgroPolit.com, Верховна Рада підтримала законопроект про харчову безпеку. Також українським аграріям назвали норми виробництва м’яса, молока та яєць.

в