20 березня 2023, 12:56, Торгівля

Ізмаїльський винзавод піде з молотка

Ізмаїльський винзавод за рішенням Фонду держмайна (ФДМУ) виставили на приватизацію зі стартовою ціною об’єкту в 35,7 млн грн. Про це повідомляє ФДМУ.

 

 

 

 

 

 

Винзавод у місті Ізмаїл заснований у 1949 році. Тут можна виробляти високоякісні вина та алкогольні напої, а кліматичні умови на півдні України можна порівняти з найкращими виноробними регіонами Європи — Міжнародна організація виноградарства і виноробства зіставляла цю географічну зону з Бордо, Тосканою і Ріохою. Серед переваг заводу — повний цикл виробництва продукції — від лози до бокала, — сказано у повідомленні.

До складу активів Ізмаїльського винзаводу входять адмінбудівлі, виставковий комплекс, склад готової продукції, цех виробництва шампанських вин, цехи розливу, цех переробки винограду, виносховище.

Загальна площа приміщень комплексу сягає 27,2 тис. м. Після закінчення оренди завод перебуває на балансі державного підприємства «Управління справами Фонду державного майна».

Потужності розташовані в Ізмаїлі (вулиця Гагаріна, 44 та 54), а також на території села Плавні Ізмаїльського району і селища Суворове. До комплексу також входить база відпочинку, яка знаходиться в селі Приморське, що в Ізмаїльському районі.

Як писав AgroPolit.com, на Черкащині запустили завод з переробки кукурудзи вартістю $30 млн. Також на Одещині продали винзавод за 235 млн грн

в