14 березня 2023, 14:48, Політика

Україна буде торгувати з Гонконгом свининою та м’ясом птиці

Україна та Гонконг будуть спільно працювати над збільшенням експорту мороженої свинини, а також її побічних продуктів. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Також обидві країни будуть спільно працювати над розширенням експортних можливостей м’яса птиці, жиру та переробленого білка.

Для обговорення співпраці провели онлайн-зустріч за участю представників Центру з питань безпечності харчових продуктів Гонконга на чолі з доктором Вонг Ван Крістін, виконувача обов’язки голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко та заступника міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича.

Напрацьовані матеріли, що стосуються експорту української продукції до Гонконгу після опрацювання експертами Держпродспоживслужби обіцяють передати на розгляд представникам Гонконгу.

Слід відзначити, що до України харчові продукти з Гонконгу ввозяться на підставі міжнародних сертифікатів, якщо відсутня погоджена двостороння форма.

Під час зустрічі детально обговорили поточний стан санітарних та фітосанітарних заходів між Україною і Гонконгом, та подальшу співпрацю між країнами з метою розширення ринків збуту для української продукції, — сказано в повідомленні.

Як писав AgroPolit.com, аналітики пояснили причини падіння цін на свинину. Також Україна відновила експорт свинини та яловичини.

в