7 березня 2023, 17:07, Політика

Український бізнес поскаржився у Кабмін та до президента на проблему податкових накладних

У Європейській бізнес асоціації поскаржилися на проблему відшкодування ПДВ, наголосивши, що більшість податкових накладних, які були заблоковані у жовтні 2022 року, не вдалося оскаржити в адміністративному порядку. Про це пише Економічна Правда.

 

 

 

 

На жаль, деякі напрямки роботи потребують суттєвого поліпшення у цих аспектах, зокрема, податкового. Так, з моменту як у країні відновив функціонування Реєстр податкових накладних, питання їх реєстрації та відшкодування ПДВ постійно залишається проблемним. Періодично у Податкової служби виникають ідеї щодо змін, іноді проблема набуває гострішого характеру, — сказано в заяві асоціації.

Автори звернення додали, що зараз бізнес все ще страждає від труднощів щодо відшкодування. Такий стан змушує компанії йти до судів, розгляд справ у яких може затягтися на роки.

В асоціації додали, що передбачене автоматичне розблокування на практиці не працює. Асоціація звернулася до Офісу Президента та Кабінету Міністрів України з проханням переглянути підходи до взаємодії з прозорим бізнесом, а також захистити права представників бізнесу.

Як писав AgroPolit.com, уряд просять відмінити ввізне мито на добрива на півроку. Також депутати пропонують звільнити електрогенератори від ПДВ та мита.

в